Trött efter en lång dag

Alla våra släktingar i Chile verkar må bra, tack vare facebook har jag fått veta att det verkar som om alla klarat sig. Fattas dock några som vi fortfarande inte hört något från, ringa går fortfarande inte tyvärr. Jag är lite lugnare men vågar inte riktigt andas ut ännu.

Idag blev det en runda på stan, svor högt för mig själv och lovade mig själv att aldrig åka till nordstan strax efter löning, suck. Åt lunch med min moster och barnen sedan bar det av till Frölunda torg där vi skulle köpa varsin teve av Niklas på expert. Min moster ville ha en till Florencias rum och jag ville ha en till vårt sovrum, det blev en liten (22 tums) LCD/LED tv var. Den ligger dock fortfarande i lådan då varken jag eller Niklas orkar fixa med den just ikväll. Känner mig trött i huvudet, vet inte om det beror på oron jag känt hela dagen, känner mig helt utmattad. Ingen bra dag idag alltså, inte nog med det så vägrade bilen starta imorse, why? Känns som det sista jag vill behöva tänka på just nu, vår älskade bil som vi är så beroende av. Lämnade in den för ca 1 månad sen på mekonomen och det gick på saftiga 3000 kr, har ingen lust att lämna in den igen på ett bra tag... Hoppas att den vill starta imorgon med hjälp av startkablarna!

Imorgon blir en bättre dag, babysim står på schemat och det kan aldrig bli fel. Måste se till att plugga lite på kvällen också, det har inte varit högt upp på min to-do lista den senaste tiden.
Sov gott, nu skall jag krypa ner i min goa säng med min Niklas.


Klump i magen

Sebastian verkar lite bättre idag, lite hosta som tillkommit också men inget allvarligt. Idag skall jag se om jag kan få bytt ett par skor som jag köpte för ett tag sedan till Sebban (som han aldrig ens han använda innan de tydligen blev för små!) och efteråt blir det nog stan och lunch med moster.

Sebastian igår på väg till affären


Igår tog vi som vanligt en tripp till vårt älskade MAXI, gick knappt att köra vagnen för allt slask, jävla skit. Vi köpte lite fredagsmys, det blev tacos och färska räkor, mums. Sebastian somnade vid sedan 20.30 och vaknade vid 6 och ville sova i vår säng, det fick han, så då sov vi alla tre tills Niklas larm börja tjuta vid 8.30. Med andra ord helt OK natt!              

Nu till rubriken, som de flesta vet bor större delen av min familj och släktingar i Chile (pappa,syskon,styvmamma,mormor,morfar,kusiner,kusinbarn). Fick veta tidigt imorse om det stora skalvet som inträffat i landet tidigt imorse, självklart blev vi alla väldigt oroliga. Jag har försökt ringa pappa (som bor i huvudstaden Santiago) men tack vare skalvet är det en stor del av landet som är utan ström, med andra ord, det går inte ens fram någon signal. Nu går vi bara och väntar på fler nyheter och hoppas innerligt att alla våra nära och kära mår bra.

Gnällig skitunge

Ja, det är vad Sebastian är just nu. Igår kväll blev han jätte snorig, vet inte om det är tanden eller en förkylning som är på gång? Hoppas att det är tanden så att det går över FORT. På söndag är det babysim och det tänker vi inte missa!

Igår blev en heldag på stan, kom hem vid 19.30 och hann då knappt sätta mig ner innan Sebastian skulle sättas på pyjamas, bortstas tänder, få välling och läggas. Han somnade relativt fort men vaknade strax innan jag och Niklas skulle lägga oss av att näsan var full av snor, suck. Men sen somnade han om med oss men det blev en väldigt orolig natt, stackarn kunde knappt andas.
Blev lite shopping igår, nya skor till Bastian (som tydligen gått upp 2 skostorlekar utan att säga till oss!) och lite underkläder till mig. Rekommenderar alla föräldrar att MÄTA barnens fötter och även skorna, det skiljer sig otroligt mycket mellan storlekarna på alla märken. I PAX kunde Sebastian ha 22, men i Kavat 20? Det blev en riktigt uppenbarelse för mig då jag inte hade en aning om detta. Nåja, har nu köpt mig en mätstock? så att jag själv hemma kan mäta Sebastian fot och skor. 

Nu skall jag återgå till datorkunskapen, lär mig just nu hur man byter teckensnitt i word... HAHA.
Ha en fin dag, det skall jag ha fast vädret suger och jag skall vara i skolan till 16.

5:e tanden säger hej!

Igår efter en gnällig, tråkig, klänging, mammig Sebastian upptäckte Niklas att det hade kikat fram en ny liten gadd! Kan inte alla bara komma på en gång?

Nåja, nu förstod vi allafall varför vår lille skrutt varit så jobbig. Så efter lite ipren fick vi en god natts sömn alla tre. Sebastian somnade vid 20 och gick upp 08.20, helt okej (han har fått för sig att vakna och gå upp mellan 7-8!). Idag blir det en tripp till stan med mamma i eftermiddag, hoppas verkligen att det är någorlunda skottat så att det funkar att köra barnvagnen då vi beslutat oss för att inte köpa snöhjulen (Bugaboo Cameleon). Det har funkat problemfritt hitills utan dem, så vi fortsätter så. Blir iallafall ny klädsel snart, vill ha mer färg nu till våren!

Hoppas ni har en bra dag och så hoppas vi att solen dyker upp snart!



Vår familj och vardag 2010

Vår familj består av pappa Niklas, mamma Marcela och vår älskade underbare son Sebastian. Niklas är 25 år och jobbar som försäljare på Expert Frölunda Torg. Marcela är 20 år och studerar på komvux just nu, högskolan till hösten. Sebastian har precis fyllt sitt första år (090119) och sysselsätter sig just nu mest med att gå och få tänder, men den 3e mars är det dags för honom att börja på Förskolan Lyckan här i Torslanda.

Den 1:a januari i år landade vi på svensk mark igen efter 5 underbara veckor i värmen i mitt älskade Chile. Sedan dess har vi sakta men säkert gjort oss väldigt hemmastadda här i Torslanda, i vårt drömhem.  Jag har börjat studera och Niklas har återgått till jobbet efter 2 månaders pappaledighet.

Sebastian växer så det knakar och förgyller vår vardag till fullo! Han tog sina första steg den 13:e januari, men insåg inte själv att han kunde gå förrän för ca 1 vecka sedan. Så nu går han omkring överallt och är verkligen lyser över sin nya förmåga, underbart att se. Något annat som han älskar att göra är att babysimma, som han gjort nu sedan han var 2 månader gammal. Speciellt nu när han hittat sin hångelkompis på simmet (underbara Stella). Just nu är han ca 80 cm lång och väger ca 12 kg. "Pratar" gör han också, som en tok.
Detta är Sebastians ord än så länge (som vi får höra om och om och om igen):

Svenska
mama = mamma
papa = pappa
ta ta = tack tack
bampa = lampa
titta = titta
dä = där
de = den
nej nej nej = nej
öuu öuuu = voff voff

Spanska
tete = napp
tuto = snutte
ba (mas) = mer


Nu skall vi kika på finalen av SYTYCD, ha det gott!

RSS 2.0