JOBBig helg

Första helgen på år som Niklas är ledig, då jobbar självklart jag!
Men som tur är har han även måndag (idag) ledig. Hade tänkt se om kanske lilla Belle är sugen på en date med Basti? Skall ringa föräldrarna lite senare, måste ju alltid be dom om lov.
Helgen på jobbet har varit helt okej, saknar alla gamla vänner, väldigt skönt att få komma ifrån hemmet och inte vara "mamma" för en stund. Jag älskar min snutt men det är väldigt skönt att få en paus ibland.

Vi åkte även till våran nya lägenhet och tittade på diskmaskinen. Vi skall antagligen köpa den av dom som bor där nu. Väl där insåg jag även i vilket jävla skit skick lägenheten va i. Fy fan, ringde värden nyss och skällde lite på honom. På onsdag kl 10 skall vi dit igen men denna gången med värden, hoppas allt kan åtgärdas. Skulle kännas förjävligt att flytta in i en svindyr lägenhet som är fulare än vår nuvarande lägenhet.

Ha en bra dag, nu blire frulle med da familia.


Kisstävling

Imorse när vi vaknade var vi båda jättekissnödiga! Vi är vana att vakna för att hjälpa lillen med nappen osv. och då passa på att ta en kissare. Eftersom skrutten sov hos mormor blev det inget sånt, så vi var jättenödiga.

Jag lovade Niklas att jag skulle kissa rekordmycket. Satte mig på toa och tryckte på som fäsiken för att bevisa min manlighet, det kom jättemycket i säkert 1 minut, personbästa! Går ut och ser jävligt nöjd ut, in går Niklas. Den jäkeln står där i säkert 5 minuter utan problem. Jag blir knäpptyst, är både imponerad och sur. Niklas står kvar på toa och säger helt kallt:
- ettnoll.

Fan, varför kan killar ha så jääääkla mycket kiss? Det är orättvist, vi tjejer måste springa på toa hela tiden.

Suck

Sebastian skall sova hos mormor

Ikväll blir det ensamt för vår del, Bastian skall sova hos mormor. Vi skall storhandla ikväll så mormor skulle passa lillen och tyckte att han lika gärna kunde sova över. Skall se om vi får tag på någon resesäng, ha en bra dag, kramar!

Blocket är suveränt!

La in våra möbler inatt, och har redan fått 5 mail från folk som är intresserade av olika saker! Yippi! Får lite ångest dock att vi kommer sitta här utan soffa, men Niklas lugnade mig med att vi faktiskt kan köpa ny soffa innan vi flyttar :)

Igår kväll blev räkningarna betalda, skönt. Vi betalade även den nya lägenhetens hyra (7600 kr) i förväg, så nästa månad är vi riiika! Haha nej absolut inte, sparara ju pengar till resan därför försöker vi spara genom att betala den hyran nu ist för slutet på nästa månad.

Igår var jag bara hemma hela dagen med en ganska gnällig Sebastian, tanden spökar. Undrar när den hade tänkt titta ut ?
Idag har jag inga planer, har väll tänkt gå ut och promenera iallafall. Lillen är alltid extra gnällig när vi bara är hemma!

Ha en bra dag

Usch!

Kollat på ett program som heter "Förlossningskliniken". TUR att jag inte såg det innan jag skulle ha Sebastian, fy fasiken vad hemskt. Ioförsig visar dom bara komplikationer i stort sett, men ändå.
Min förlossning var verkligen inte så, den var bra. Jag är iallfall väldigt nöjd, kan ju inte jämföra med något men jag är väldigt nöjd. Slempropp, vatten, värkar, krystvärkar, bebis, "rätt ordning".
Jag är iallfall inte rädd att skaffa fler barn pga förlossningen!

Ha en fin dag

Bra dag

Varit hemma hos moster idag och ätit middag, Niklas hämtade oss efter jobbet (17). Hemma blev det städning och packning. Nu är i stort sett hela Sebastians rum nerpackat, förutom saker som vi behöver använda dagligen. Skrivbordet och den stationära datorn är nerpackad också, så nu är det ganska tomt i vårt vardagsrum. Tog även lite kort på diverse möbler som skall säljas, bland annat soffan. Skönt att få gjort en del saker, ångesten släpper sakta men säkert ;)

Denna månaden är planen att fixa pass till oss alla tre (Niklas och Sebastian har inga, mitt måste bytas då jag numera heter Bolwede). Har även tänkt vaccinera oss denna månaden mot Hepatit. Sebastian skall få sin TBC spruta på onsdag, så det är ju en bra start. Lite smått och gott som måste fixas, inte bara inför flytt utan även R E S A N !

Imorgon blir det en hemma-dag, löning på tisdag så jag får vila upp mig inför det :) Måste iallafall storhandla då, kylskåpet gapar tomt!

Ha en fin kväll, själv skall jag kolla runt efter vår framtida soffa.





Första packningen CHECK!

Efter att vi alla vilat upp oss och fått i oss lite middag fick vi lust att hämta lite flyttlådor hos Niklas farbror. Vi fick hämtat en del jättebra och stabila lådor, nästa steg är att besöka ICA Maxi då och då och fixa lite bananlådor :)
När vi insett att lådorna inte fick plats i vår bil fick vi låna gammelfarmor Siws bil. Jag och Bastian väntade hemma hos henne medans Niklas körde hem lådorna, självklart blev det fika, MUMS. När Niklas kom tillbaka lämnade vi lillen hos gammelfarmor en stund och promenerade bort till vårat nya hem (vilket tog 1 minut). Gick rättare sagt förbi det, vi skulle hälsa på en vän som bor alldeles granne med det nya hemmet. Jag ville så gärna se hur lägenheten såg ut inuti (var i Stockholm när Niklas gick på visning) så nu tog vi tillfället i akt. Hon har en exakt likadan lägenhet som den vi skall flytta in i, så det var suveränt att kunna se den möblerad. JAG VILL FLYTTA NU! Det var så fint, gud vad vi kommer trivas där!!!
När vi kikat runt en stund gick vi tillbaka till vår lille och gammelfarmor. Där bjöds det på pannkakor till kvällsmat, och som vanligt var vår lille solstråle hungrig så han fick smaka lite med :)

Nu är vi hemma och har till och med orkat packa 4 flyttlådor fulla! Är iofs inte så svårt att fylla dom, så jääääkla mycket böcker som min man äger. Fy, känner nog ingen människa som har mer tråkiga bäcker än honom.
Nåväl, det känns bra att ha kommit igång lite, vi har lite fler kartonger som skall fyllas och det har jag väll tänkt sysselsätta mig med nu i veckan när Niklas jobbar.

Det stora minuset med att börja packa tidigt är att det ser så nedrans tråkigt ut hemma, men förhoppningsvis överlever jag. Skönare att packa i tid än att stå där sista vecka och vara tvungen att göra allt när man egentligen inte orkar.

Nu skall jag sova, min make har tjatat på mig ett tag nu.

God Natt

Babysim, terminen har börjat!

Simmet gick jättebra, lillen plaskar och är mega lycklig i vattnet. Man märker att han har utvecklats så mycket sedan förra terminen, nu var han så medveten och jätteduktig.
Det blev 5 ganska misslyckade dyk (kallsupar!), men han var glad ändå. Övning ger färdighet som man säger! Målet med denna kurs är att dom skall kunna dyka själva, det blir spännande att se hur det går.

Nu är vi väldigt trötta allihop, både Niklas och Sebastian tar sig en tupplur just nu.
Middagen är strax färdig, får väcka dom nu ;)


Ha en trevlig helg allihop!

Föräldrapenning = ÅNGEST!

Fyfan. Sitter alltid och blir helt snurrig när jag skall sitta och räkna och få ihop nått bra. Får lite ångest nu när dagarna börjar sina, tack vare ekonomin har jag fått ta ut max-beloppet hela tiden. Därför håller bara våra "fullbetalda" dagar till årsskiftet, sedan är det bara lägsta-nivå dagarna kvar, suck. Med andra ord MÅSTE skrutten börja på dagis så fort han fyller året, snacka om att få ångest!
Iofs känner jag många barn som börjar vid året, men man önskar att man kunde vara hemma till nästa höst, han är ju så liten. Men nu får man göra det bästa av situationen, allt löser sig ju på ett sätt eller annat. Han kommer inte gå så många timmar per vecka eftersom Niklas oftast är ledig en vardag/vecka och jag och mamma kommer turas om att hämta skrutten tidigt (vid 14). Han kommer ju inte börja förrän 9 på morgonen, så lite sovmorgon får han ju iallfall. Det kommer nog gå bra, alla barn älskar ju dagis till slut!
Fick även lite extra ångest igår när jag fick veta att dagis-köerna i Torslanda är bajslånga (var är dom inte de?), som om inte det var nog så fick jag veta att våren han skall börja är det knappt några inskolningar. Så skall han få en plats, måste något annat barn sluta. SUCK! Får helt enkelt söka överallt, vi har ju trots allt bil och körkort båda två...

Ne nu skall jag lägga mig och försöka komma över min ångest.
Hoppas ni andra har en bättre kväll/natt!
Imorgon blir en bättre dag, BABYSIM för vår del!

IKEA hela dagen lång!

Mötte upp mamma vid 13.30 för att ta en promenad i det härliga vädret. Vi promenerade till Wieselgrensplatsen och sedan skildes vi åt då mamma skulle på möte med jobbet. Jag ringde sedan min moster som var på IKEA, så hon tyckte allt jag skulle masa mig dit. Jag fortsatte promenera till Backaplan sedan tog jag bussen som gick precis när jag hunnit gå på, perfekt! Jag tror det tog 15 min max från det att jag ringde min moster tills att jag var framme vid Bäckebol, sicket flyt jag hade.
Väl där blev det blöjbyte och matning av min lille skrutt. Sedan gick vi runt i flera timmar, det blev inte mycket inhandlat som tur var. Köpte bara lite smått till lillen, haklappar osv. Köpte även ett "bord" som man klickar på barnstolen, behövs verkligen nu när det känns som lillens armar växt en meter senaste månaden. Nu slipper man vara orolig över att han skall nå våra thé-koppar på morgonen! Kom inte därifrån förrän vid 20, då Niklas plockade upp oss. Svängde förbi Willy's och slösade bort hela barnbidraget på 2 sek. Iofs på "rätt" saker, blöjor, välling, våtservetter, gröt, helt enkelt bara massa saker till Sebastian
Nu blire kvällsmat, Niklas specialare. Köttfärs på macka som "rostas" i ugnen. grymt gott!

Ha en trevlig kväll, själv är jag extra glad ikväll för nu är Niklas ledig i 2 dagar, yippiiee!

PS. Är även extra pigg idag eftersom min lille skrutt sov ända till 10 imorse!

Bakning och knäckebröd

Idag har vi bara varit hemma hela dagen och myst! Har varit ute och flängt ganska mycket det senaste och nu med tanke på den smärtsamma tanden som är på g höll vi oss hemma idag ;) Han har fått lite alvedon idag då jag märker jätte tydligt på honom att han inte alls mår bra, men med alvedon är han på topp!

Har inte gjort något vettigt idag alls, städat och pysslat lite, ringt massa tråkiga samtal (försäkringskassan osv.) Hade så tråkigt så jag t.o.m tog mig tid att baka! Sebastian satt och var lite gnällig medans jag bakade, men så fort jag gav honom ett knäckebröd blev han lycklig. Han suger på det tills det är mjukt nog för hans tandlösa mun :)


Detta blev resultatet!


Skrutten är lycklig med sitt knäckebröd som kliar gott mot tandköttet


Imorgon har jag inga planer alls, fortsätta mitt eviga städande (jag är pedant!!!) och kanske gå ut en sväng. Skulle behöva handla lite blöjor och välling till skrutten. Får se vad dagen har att erbjuda!

Nu skall jag återgå till min underbare make som sitter här brevid mig och kikar på The Bachelorette. Lillen däckade för ett bra tag sen, självklart somnade han på egen hand i sin egen säng *stor kille*

Sov gott allesammans!

Tack älskling, imorgon har du funnits i våra liv i 7 månader!

Vi älskar dig mer och mer för varje dag som går, tack för all glädje och lycka du ger oss!


Jag dagen innan vår älskade Sebastian föddes



Några minuter gammal med sin stolta pappa


TIDEN GÅR FÖR FORT!!!

Det märks när barnen blir stora...

... för då har man verkligen inte tid att sitta här och skriva av sig.
Mina dagar går ut på att hålla koll på min lille nu för tiden. Han kryper inte ännu, men han sitter och rullar runt som en tok. Kastar sig gärna framstupa när han sitter, och rullar gärna runt tills han slår sig mot något. Äter som en häst och resultatet av det ser vi på BVC. På både längd och vikt ligger han över kurvan (har iofs alltid gjort!), haha som BVC sköterskan sa:-  "Han är en rejäl klump!" 

Så som sagt, mina dagar går åt att passa min lille och städa hemmet, och när vi är färdiga med hemmet går vi oftast ut och kommer inte hem förrän på kvällen. Då är jag helt slut och vill bara gosa med min kudde, därav inget bloggande.
Men får väll försöka ta tag i det nu, på andras begäran, men även min egen då det är väldigt kul att läsa sen.
 
Sebastian har blivit en sån stor kille nu så mamma och pappa inte orkar ha honom i sin säng mer, eftersom han vrider och vänder sig som en galning. Så nu somnar han helt själv i sin egen säng på kvällarna och sover där hela natten tills han skall ha sin morgonvälling (vid 6-7), då dricker han upp den snabbt som ögat och sedan somnar om tills runt 8.30. Med andra ord, han är en ängel på nätterna !

Ganska mycket på gång nu i övrigt också. Flyttas skall det göras den 1:a oktober, och sedan åker vi till Chile i dec. Så just nu planeras det inför flytt och sparas pengar inför resa. Har inte börjat packa ännu men vi samlar flyttkartonger och har väll tänkt börja packa ganska så snart. Skall börja med att tömma källaren på massa skit som vi skall kasta så att vi kan ställa flyttkartonger där nere istället för att ha hela lägenheten full.
Skall ställa lillen i kö inför förskola snart också, tror det får göras när han fyllt åtta månader. Han väll tänkt att han skall börja i feb/mars någon gång. I januari börjar jag jobba på en förskola, har fått helårs-vikariat, så jag är jätteglad. Det verkar även som att Niklas skall få fast nu efter sommaren, ÄNTLIGEN! Dom håller på och daltar pga lågkonjunkturen, men nu måste dom snart ge sig, han är ju den bästa dom har på det stället.
Eftersom jag börjar jobba i januari skall Niklas vara hemma tills Bastian börjar på förskolan. Vi har inte exakta datum eller så ännu, men det är planen i det stora hela.
Nu skall jag återgå till filmen på teve och min fina man.
Sov gott !



RSS 2.0