Vad händer?

Vår lille kille är inte sig själv, han har alltid sovit som en liten prins, tills nu. Den senaste veckan har han bland annat fått för sig att äta mitt i natten (inte gjort sen han var 2 månader!), böka och vrida sig HELA TIDEN! Normalt sätt brukar han somna vid 20, vakna vid 6 för att äta, sen somna om till 9. Nu somnar han vid 20, men vaknar en gång i timmen så vi får natta om honom. Vid 1 somnar han inte om utan en flaska, JAG DÖR.

Varför blir det såhär? Är det inte meningen att sömnen skall bli bättre, inte sämre? Enligt BVC-sköterskan har det och göra med utvecklingen. Tydligen skall det hända något mellan 5-6 mån som kan påverka dom på detta sättet. Men usch och fy, hoppas verkligen att det går över snart. Är väldigt orolig för att det där nattmålet inte kommer att försvinna, har dom fått det en gång, vaknar dom gärna nästa natt igen för att äta.

Jag hoppas innerligt att vår lille kille bara är inne i en jobbig tillväxtperiod, och att den snart går över. Jag och Niklas var väldigt nöjda och BORTSKÄMDA föräldrar, och det tyckte vi om!

Hemma med en "sjuk" liten

Igår var vi på BVC med lillen, vanlig kontroll men även vaccination. Andra vaccinationen han får, 2 stick i vardera lår. Mesig som jag blivit sedan jag blivit mamma, gick jag ut och Niklas fick vara med Bastian. Det finns nog inget värre än att stå utanför och VÄNTA på att han skall börja gråta, men som tur var gick det över på 2 sek. Lillen växer så jäkla fort, och det märks så fort han skall vägas och mätas på BVC.
5-månaders kontroll
vikt: 8220 g (+ 1 kg sedan 4 månaders-kontrollen)
längd: 67 cm (+ 3 cm sedan 4 månaderskontrollen)



Mamma och pappas ögonsten

Några timmar efter vaccinationen fick han hög feber, vilket är vanligt. Sist hände inget, men nu fick han feber och blev jätte hängig och gnällig. Jätte jobbigt att se honom må så dåligt, han grät och gnydde och hade jätte svårt att somna, så det blev inte många timmars sammanhängande sömn inatt. Idag har han fortfarande feber, men inte alls lika hög som igår. Är lite orolig dock eftersom det inte gått över ännu, enligt hans sköterska skulle febern hålla i sig max ett dygn. Han har fått alvedon sedan igår, så jag får kolla tempen snart igen innan han skall somna för kvällen och se om han mår bättre nu. Hoppas verkligen det går över, och det tror jag nog det gör eftersom han redan blivit bättre!

Nu skall jag vänta på att Hell's kitchen skall börja, skall fortsätta läsa min älskade bok under tiden. Har blivit förälskad i twilight-böckerna (vem har inte blivit det?), läste ut första boken på 2 dagar och är nu inne på andra boken som snart också är slut (började läsa igår). Dom är verkligen beroendeframkallande, inte bra när man egentligen behöver sova på kvällarna!
Längtar efter andra filmeeeeeeeeeeeen, såg första filmen häromdagen, den var jätte bra. Böckerna är defenitivt bättre, men så är det alltid.
Sov gott alla, nu skall jag lägga mig och läsa medans mina pojkar slumrat till i soffan.

Pojken växer fort...


                                                                      Basti med mormor på crossen

... och mycket! Han har kommit in i dregel-fasen och det är inte roligt, haklapp behövs konstant och han kan inte ha samma body/tröja i mer än en timme! Nu är man lycklig över att ha tvättmaskin hemma. Han växer iallafall perfekt, precis på kurvan, förutom vikten där är han ett snäpp över kurvan ;) BVC sköterskan sa att han är ett riktigt mönsterbarn, haha sicka små töntiga saker man bli stolt för.

Han är imorgon exakt 4 månader och 2 veckor och hans rutiner ser ut såhär:
06.30 - vakna för första morgonmålet (modermjölkersättning)
09.00 -  vaknar för att gå upp för dagen
09.30-10.00 - andra målet för dagen (modersmjölkersättning)
11.00-12.30 - sova
13.00 - tredje målet för dagen (modersmjölkersättning)
14.00-16.00 - sova
16.00 - fjärde målet för dagen (en hel burk av någon puré, till efterrätt något fruktmos, till sist några skedar katrinplommon)
19.30 - femte och sista målet för dagen (modersmjölkersättning)
20.00 - sova för natten


Ungefär såhär är hans rutiner, nån halvtimme plus eller minus beroende på vad vi gör under dagen. Funderar på att börja ge honom gröt på morgonen istället för flaskan vid 9. Vår lille skrutt är ett riktigt matvrak så det blir nog inga problem, han har ätit burkmat sedan han var 3 månader och älskar det! I förrigår fick han smaka på burkmat med kött i för första gången, det mumsade han i sig kvickt. Tycker 4 månaders burkmaten är tråkig, så han fick börja med 5 månadersburkarna nu, som har kött i :)
Har även börjat med något som fungerat väldigt bra med honom, beställde hem en Laban-mobil till honom i förra veckan som även spelar en melodi. Den somnar han jätte duktigt till, vi bara lägger honom där vid 20 så däckar han på 5 min. Jätte skönt att slippa stöket med att vänta tills han inte orkar hålla ögonen öppna mer och smyga in och lägga honom. Självklart tar vi med honom till vår säng när vi lägger oss eftersom hans pappa envisas med att han skall sova med oss!



Vid sista kontrollen som var den 20/5 (4 månader) så vägde han 7250 g och var 64,5 cm lång. Nästa kontroll är den 22/6 och då är det andra vacc som gäller, USCH!


Lycklig med sin farmor!

RSS 2.0